vineri, 22 aprilie 2016

Sănătate în bucate


Atât luni (18.04) cât și marți (19.04), cu ocazia săptămânii  “Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, am organizat activitatea “Sănătate în bucate”. Această activitate s-a defășurat  împreună cu elevii Școlii gimnaziale Luna și Luncani. 
            Am considerat că este absolut necesar ca ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar și să adopte un comportament sănătos privind alimentația de zi cu zi.
În cadrul activității, elevilor li s-a descries importanța, compoziția alimentelor, tipurile de vitamine dar și anumite curiozități legate de alimente. La sfârșitul prezentării, am organizat un concurs în care elevii,  împărțiți pe grupe, au răspuns la un chestionar legat de alimente și importanța lor. Elevii echipei câștigătoare au primit câte un fruct.
La final, a avut loc o expoziție culinară ce a constat din sandwichuri realizate de către elevi din alimente sănătoase. La desert s-a servit salată de fructe realizată tot de către elevi.
Prin aceactă activitate am urmărit:
1) Promovarea unor comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătaţii fizice şi psihice a elevilor;
 2) Stimularea aptitudinilor artistice ale elevilor şi cultivarea gustului estetic.


Prof. Ioana Cîmpean




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu