sâmbătă, 14 mai 2011

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului in Uniunea Europeana si este dedicat celor 100 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene implicati in activitati de voluntariat si celor care doresc sa li se alature, celor care ii sprijina si celor care beneficiaza de implicarea, energia si entuziasmul acestora.
Peste 200 de organizatii si institutii din toate judetele tarii s-au alaturat anul acesta celui mai mare eveniment national de recunoastere si apreciere publica a voluntarilor – Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV). SNV va avea loc in perioada 9 - 15 mai 2011, sub sloganul “Anul acesta se poarta voluntariatul. Fii la moda, voluntariatul iti vine bine!”.
Mai multe informaţii legate de acest eveniment găsiţi aici.

luni, 9 mai 2011

9 MAI - ZIUA EUROPEI

După aderarea  României la U.E. în 2007, ziua de 9 Mai a devenit şi pentru noi românii o zi cu o încărcătură simbolică aparte. După 4 ani în care am fost acceptaţi să facem parte  de acolo de unde ne aflasem dintotdeauna, e greu să facem un bilanţ al schimbărilor în bine apărute.
Pentru a nu lasa să treacă neobservată această zi, la şcoala noastră  au fost prezentate  câteva date esenţiale legate de apariţia, simbolurile, etapele de aderare şi statele componente ale U.E.,  la care au luat parte elevii claselor a V-a şi a VI-a, precum şi un concurs între elevii clasei a VI-a, care a vizat cunoştinţe  teoretice legate de statele Europei. Mai multe detalii găsiţi pe pagina de wiki a Catedrei de geografie!
prof. Maria Rus

luni, 2 mai 2011

Lansarea Jurnalului online "Creionașul verde"

In cadrul  proiectului Școli pentru un viitor verde, am creat blogul Creionașul verde (creionasulverde.blogspot.com) unde, elevi și profesori, sunteți invitați să vă exprimați gândurile și opiniile în legătură cu probleme de mediu, ecologie, dar și despre alte teme care vă pasionează.
 Vă aștept să vă împărtășiți impresii legate de 1 Mai!